به گزارش قدس آنلاین، علی امرایی عضو کمیسیون آموزش دیدهبان شفافیت و عدالت درخصوص اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش ظرفیت پزشکی اظهار داشت: درخصوص بحث افزایش ظرفیت پذیرش رشتههای علوم پزشکی از لحاظ تعداد سرانه جمعیت پزشکی به ازای هر ۱۰ هزار ایرانی ۱۱ پزشک داریم که این موضوع پاسخگوی نیاز درمان و بهداشت کشور نیست و لازم بود افزایش ظرفیت داشته باشیم، هم در پذیرش پزشکان عمومی هم در دوره تخصص.
وی گفت: مسوولان در زمان مطرح شدن بحث افزایش ظرفیت اعلام میکردند که زیرساخت مناسب وجود ندارد و این موضوع برای چندین سال متوالی تکرار شد، در همین راستا تصمیم بر این شد تا افزایش ظرفیت صورت گیرد تا وزارت بهداشت مجبور به ایجاد زیرساخت شود. انحصار پزشکان یکی از دلیل مخالفتها بود و بارها هم تاکید کردهایم که وجود انحصارطلبی در علوم پزشکی باید شکسته شود.
عضو کمیسیون آموزش دیدهبان شفافیت و عدالت با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی این مصوبه را تصویب کرده و کمیسیون اصل نود نیز به دنبال افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی است افزود: وزارت بهداشت راهی جز اجرای قانون ندارد، ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی عمومی حدود ۸۰۰۰ نفر بوده است که به ۹۶۰۰ نفر افزایش یافته است و سالانه نیز باید ۲۰ درصد به این ظرفیت افزوده شود.
امرایی تصریح کرد: با این افزایش ظرفیت کمبودها رفع نخواهد شد بلکه به کشورهای درحال توسعه از نظر ظرفیت پزشکی نزدیک خواهیم شد اما امکانات درمانی و آزمایشگاهی نیز همگام با این افزایش پزشکان باید گسترش یابد. سازمان برنامه و بودجه در اقدامی خوب با تامین بودجه برای زیرساخت لازم موافقت کرده است یعنی به میزانی که ظرفیت افزایش پیدا کند بودجهای برای آماده شدن زیرساخت ها مثل آزمایشگاه، کلاس و هزینه استادان در نظر گرفته شود. افزایش ظرفیت قطعی است و از کنکور امسال ۹۶۰۰ نفر ظرفیت پزشکی به غیر از ظرفیت دندانپزشکی و داروسازی خواهیم داشت یعنی درصد موفقیت داوطلبان رشته تجربی برای پذیرش در رشته پزشکی افزایش خواهد یافت اما موضوع افزایش رشته دندانپزشکی و داروسازی در این مصوبه نیست.
منبع: فارس
نظر شما